25 Kasım 2012 Pazar

Dereotlu Peynirli Mini Poğaça

















     


Malzemeler:

( Yaklaşık 14-15 adet için )

500 gr. un
300 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında )   ( Ben bir de 300 gr. zeytinyağı ile deneyeceğim-sonucu yazarım )
10 gr. tuz
30 gr. toz şeker
25 gr. maya
2 adet yumurta
45 gr. ılık su
1/2 demet dereotu
1 adet yumurta sarısı ( üstüne sürmek için )

İçi için :

100 gr. beyaz peynir

Yapımı :

Dereotunu yıkayın ve doğrayın. Mayayı ılık su ve şeker ile bir kabın içinde eritin. Unu, yoğuracağınız kabın içine eleyin. İçine tereyağını, mayalı karışımı ve yumurtayı ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Dereotunu ekleyin ve 1 dakika daha yoğurun. ( Dereotu süzülmüş olmalı ki, hamurun kıvamını bozmasın. ) Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle ya da streçle kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş ve hafif kabarmış olan hamurunuzdan 70 gr. lık parçalar kesin ( bu da yaklaşık 2 ceviz büyüklüğü gibi bişey ). Hamuru hafifçe yayın ve ortasına peyniri koyup kapatarak bezeler elde edin. Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili bir tepsi içine yerleştirin ve yeniden mayalanmaya bırakın. Mayalanan poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika tepside dinlendirin ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder