Favoridir :)
Malzeme :
6 yufka için iç malzemesi:
Yarım kilo kıyma
Sıvı yağ
3-4 patates ( büyüklüğüne göre )
1 büyük soğan
Tuz
Arzu edilen baharatlar
Üstü için 1 yumurta sarısı ve susam
Yapımı:
Doğradığınız soğanı derince bir tavada, sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyin. Onu da kavurun. Patatesleri soyup rendelemeniz gerek. Ben blenderda çeviriyorum. Çiğ olarak kıymalı karışıma ekleyin. Hepsini birlikte pişirin, patates pişene kadar. Tabii kısık ateşte, patates yanar yoksa. Tuz ve baharatları unutmayın. ( Ben karabiber-tatlı biber-acı seven varsa birazcık da pul biber ekliyorum. ) Sonra ocaktan alın. Soğusun biraz.
Nasıl katlandığını tam tarif edemediğimi arkadaşımdan gelen yorumdan anlayınca bi de video ekledim :)
Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra 170 derece fırında pişirin.
Çıtır çıtır ve lezzetli bir böreğiniz var artık!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder