Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak şeker ( Bardak 200 ml. olanlardan )
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
2 bardak un
1 su bardağı kırık ceviz
1-1,5 tatlı kaşığı tarçın
4-5 elma ( Evde minik Amasya elması vardı. 5 tane koydum
onlardan)
Üzeri için pudra şekeri ( Evde yoksa toz şekeri
blender ‘da çekerek pudra şekeri elde edebilirsiniz )
Yapılışı:
4 yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağ koymayacağınız için yumurta
kokusu istemiyorsanız malzemeleri iyi çırpmalısınız. Vanilya ve kabartma
tozunu, unu ve tarçını ekleyin. Çırpmaya devam edin.
Elmaları soyup minik küpler halinde doğrayın. Ben
bekletmeden kullandım, kararmasına fırsat kalmadı. Eğer biraz bekletecekseniz az
miktarda limon suyu ile harmanlayabilirsiniz.
Malzemeleri iyice çırptıktan sonra elmayı ve cevizi harca
ilave edip bir kaşık yardımıyla homojen hale getirin.
Kelepçeli kek kalıbını yağlayın. ( Ben altına pişirme kağıdı
koyup yanlarını yağladım. Kalıbım 28 cm. çapında, deliksiz ) Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece
fırında, tercihen turbo modda 30-35 dakika pişirin. Üzerine çay süzgeciyle
pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder