25 Kasım 2012 Pazar

Haşhaşlı Kurabiye







Malzemeler:

500 gr. un
300 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında )
15 gr. tuz
50 gr. süt kreması
3 adet yumurta sarısı ( içine )
1 adet yumurta sarısı ( üstüne )
5 gr. haşhaş

Yapımı :

Unu yoğurma kabına eleyin. Ortasına diğer malzemeleri sırayla ekleyin. Güzelce yoğurun. 1-2 saat buzdolabında beklerse çok daha iyi olur. ( Kabı steçleyin. )  Tezgaha un serpin. Tüm hamuru top yapın ve merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Çeşitli kesme kalıplarıyla ( Çok büyük şekilli olmasınlar, yani tatlı kurabiyeler gibi değil.) şekiller çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. ( Kalanını yine top yapıp aynı işlemi tekrarlayın.) Üzerlerine yumurta sarısı sürmeyi ihmal etmeyin. 180 dereceye ulaşmış fırında 18-20 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder