Malzemeleri:
4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı rendelenmiş havuç, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, 1 bardak kırık fındık
Notlarım:
Notlarım:
Tarifin orijinalinde yağ kısmında "yarım bardak sıvı yağ-yarım paket margarin" yazıyordu. Ben margarini malum sebeplerden eve almıyorum. Böyle de pek güzel oluyor. İsteyen, yarım paketlik margarin kadar tereyağı da kullanabilir...
Yapımı:
Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Aslına bakarsanız çırpmayı hiç bırakmıyoruz. Benim elle tutmaya gerek olmayan bir çırpıcım var. Sırasıyla ekliyorum malzemeleri. Nerde kalmıştık. Havucu , kabartma tozunu ve unu da ekleyip iyice çırpıyoruz. En son fındığı da ekliyoruz. Ama onu çok çırpmayın. Kırık fındık çok ufalanmasın. Bir de sanki miksere zarar veriyor gibi.
Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Fotoğraftaki gibi büyük bir kalıp tavsiye ederim. Dikdörtgen küçük kalıplara hamur sığmıyor. 180 dereceye ulaşmış fırında 45-55 dakika kadar pişiriliyor. (Ne uzun verdim zaman aralığını Allahım! ) Fırından çıkınca üzerini hindistan cevizi ya da pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder