25 Ağustos 2018 Cumartesi

Elmalı ve Kuru Meyveli Kurabiye








Malzemeler:


250 gr. tereyağı (Orijinal tarifte 1 paket margarindi. Ben margarin kullanmıyorum. )
100 ml. zeytinyağı ( 1 büyük boy çay bardağı )
1 yumurta ( Sarısı içine, beyazı üstüne )
100 ml. yoğurt ( 1 büyük boy çay bardağı )
Kabartma Tozu
Aldığı kadar un ( 5-6 bardak kadar alıyor )


İçi:


3 elma
3 adet kuru incir
3-4 adet kuru kayısı
Yarım bardak şeker
2 tatlı kaşığı tarçın


Üstü:


Yumurta beyazı
Kırık fındık
Pekmez

Yapılışı:


Önce sıvıları sonra katıları ekleyerek hamuru yoğurun. Üstünü örterek buzdolabında dinlenmeye bırakın.

İçi için, rendelediğiniz ya da blenderda doğradığınız elmaları yarım bardak şekerle kavurun. Suyunu çekmeye başladığında, sıcak suda bekletip irice doğradığınız kuru meyveleri ekleyin. Karıştırarak iyice suyunu çektirdikten sonra altını kapattığınız harca, tarçını ekleyerek soğumaya bırakın.

Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde inceltin. Yaklaşık 7-8 cm çapınca bir daire olacak şekle getirin. Ortasına 1 tatlı kaşığı harçtan koyun. Yuvarlayarak kapatın. ( Bu aşamada nazik olmalısınız. Hamur kırılmasın. ) Önce yumurta beyazına, sonra fındığa batırın.

180 derece fırında üstü iyice kızarana dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz her birinin üstüne bir çay kaşığı olacak şekilde pekmez gezdirin.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder