25 Kasım 2011 Cuma

Cevizli Tarçınlı Kek




Malzemeleri: (4 Kişilik)
3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 10 gr. kabartma tozu, 1 su bardağı demli ılık çay, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı kakao, 2 su bardağı un, 125 gr. tereyağı, 100 gr. ceviz içi, 5 gr. vanilin

Yapımı:
Tereyağını eritin. 2 bardak unu, eritilmiş tereyağını, yumurtaları ve toz şeker ile birlikte bir kabın içerisine koyun ve bir mikserle çırpın. Malzemeniz karışınca çayı, kabartma tozunu, vanilini, cevizi, tarçını ve kakaoyu ilave edip bir kez daha karıştırıp yağlanmış kek kalıbına koyun. (Minik bir kalıp için bu tarif, hamurundan da anlarsınız zaten). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra ılık servis yapın. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder