25 Kasım 2011 Cuma

Elmalı Ay Kurabiyesi






Yıllar önce sofra dergisinden denemiştim. Tuttu:)
(15-20 adet)

3,5 su bardağı un
250 gr.margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi:
4 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya

Elmaları soyup rendeleyin. (Ben robotta kıydım) Toz şeker ve kuru üzümü ekleyin. Kısık ateşte hafifçe pişirin.( Belli oluyo zaten. Elmalar iyice gevşeyip renk değiştiriyo,küçülüyo) Soğuyunca fındık ve tarçını ekleyip karıştırın.
Unu bir kaba eleyin. Ortasını açıp oda sıcaklığındaki margarini,(aynı oranda tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yapıyorum artık. Daha sağlıklı oluyor) yoğurt, pudra şekeri, ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. (Bayağı katı bir hamur oluyor. Unun hamuru sarması uzun sürüyor. Paniklemeyin) İrice ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp 10 cm. çapında açın. (merdaneyle inceltirseniz daha kolay şekil alıyo) Kenarına elmalı harçtan yayıp sarın. Ruloya yarım ay şekli verip uçlarını bastırın( bu şekli verirken kırılmasın dikkat), yağlanmış fırın tepsisine dizin. ( ya da yağlı kağıt üstüne ) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe pembeleştirin. Soğumaya bırakın. Pudra şekeri ile vanilyayı harmanlayın. Karışımı kurabiyelerin üzerine yayıp servis yapın. ( Çay süzgeciyle serperseniz kar yağmış gibi oluyor, çok güzel )
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder