25 Kasım 2011 Cuma

HOT CHOCOLATE CAKE (Bizim bildiğimiz haliyle ÇİKOLATALI SUFLE)








Malzemeleri: (4 kişilik)

Biliyorum, gram da neymiş diyeceksiniz. Ama bir tartı almanın zamanı gelmedi mi? Migros'ta Simbo'nun cam tartısı var, 20 küsür TL. ve 1 gr. hassasiyetli. Emin olun, uzun zaman işinizi görecek ve hiçbir zaman ölçü şaşmayacak! Böyle bir tarifte biraz ölçü hassasiyeti var, göz kararı olmuyor.

125 gr. tereyağı, 125 gr. bitter çikolata ya da kuvertür, 3 adet yumurta sarısı ve 1 adet yumurta ( Aynen böyle yapılıyor. Ama püf noktası yumurtalar soğuk olacak, dolaptan çıktığı gibi kullanılacak. ),  66 gr. şeker. ( Gıcık bir ölçü. Tartınız 1. gr hassasiyetlidir umarım. Sonucuna değecek, emin olun.) 40 gr. un, vanilin,

Dilerseniz kahve, toz badem veya içkiler ekleyebilirsiniz.

Yapımı:

Tereyağını ocakta eritin. Ocaktan alıp içine şekeri ilave edip şekeri bu şekilde eritin. ( Dilerseniz şekeri yumurtalarla da eritebilirsiniz.) Erittiğiniz tereyağlı şeker karışımının içine doğranmış bitter çikolatayı da ekleyip eritin. Yumurtaları da bir mikserle çırpın. Kabarıp beyazlamaya başladığında tereyağlı karışımla birleştirin. Unu eleyip karışıma ekleyin. ( Bu aşamada arzuya göre alkollü içki, kahve, toz badem ekleyebilirsiniz.) Sufle kalıplarını yağlayın ve unlayın. ( Fazla unu kalıbı ters çevirerek dökebilirsiniz.) Karışımı 4 e bölerek kalıplara paylaştırın. ( 1 parmak eksik kalacak herbirinde ) 200-220 dereceye gelmiş fırına koyup 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp (dilerseniz ters çevirip) yanında, soslar ( mesela süt kreması,sıcak çikolata sosu ) veya dondurma ile sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Notlar:

Misafir geldikten sonra çırpma işlemi yapmak istemiyorsanız, karışımı 1-2 saat önceden yapıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Ama o zaman içine biraz kabartma tozu ekleyin.

Sufle kalıbı olarak küçük borcamlar kullanabilirsiniz. Ama en güzeli küçük sufle kalıpları edinmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder